SHADOW LANE RESIDENCE​

Location
Laguna Beach, CA

Neighborhood
South Laguna

Year
2020

Project Type
Residential Remodel

The Shadow Lane Residence was a major remodel and addition to an existing single-family residence.  The project scope included a complete interior and exterior remodel of the 1934 eclectic cottage, restoring the street-facing elevation to its original design and finishes, creating a new single-story addition, and various site improvements throughout the property.  The single-story addition was strategically designed and placed at the rear of the house in order to not impact the original appearance of the house from the street.  An artisan mason was brought onto the project to design, cut, and install swirling clinker brick patterns on both the house and site accent elements.